Mos humbni asnjë minutë në aeroport

Udhëtimi ajror shpesh lidhet me humbjet në kohë. Pasagjerët duhet të mbërrijnë në aeroport disa orë para fluturimit, të qëndrojnë në rreshta për regjistrim dhe kontroll të bagazheve, të kalojnë nëpër dogana dhe, së fundi, të presin për një njoftim në bord.

Megjithatë, aviacioni i biznesit u ofron klientëve të tij kushte krejtësisht të ndryshme.

Përkundër një perceptimi të përbashkët të avionëve privatë si asgjë, por rehati dhe luks, klientët tanë kryesisht preferojnë aviacionin e biznesit për të kursyer kohë dhe për të udhëtuar në mënyrë më efikase.

Ekzistojnë disa faktorë që kontribuojnë në humbjet në kohë në aeroporte dhe një numër zgjidhjesh optimale të ofruara nga aviacioni i biznesit për të shmangur çdo vonesë.

Linjat e pritjes

Linjat ajrore dhe aeroportet zakonisht rekomandojnë që udhëtarët të mbërrijnë dy orë përpara fluturimit të tyre, ndërkohë që në fakt udhëtarët kalojnë shumë më tepër kohë duke pritur në aeroport (sidomos në rastet e fluturimeve të gjata ose kur kërkohet të kontrollojnë bagazhin).

Parashikimi për sa kohë do të duhet të kaloni në një linjë pritjeje për shërbimin e sigurimit të aeroportit nuk është një detyrë e lehtë. Në disa raste nuk ka pritje, ndërsa nganjëherë udhëtarët mund të humbasin deri në një orë. Pasi të keni përfunduar kontrolli i sigurisë, duhet të qëndroni në një linjë pritjeje për kontrollin doganor dhe të prisni për njoftimin e fluturimit dhe numrin e portës në terminal.

  • Si e kursen kohën tuaj fluturimi në klasë biznesore?

Kur ju udhëtoni me një aeroplan  privat, ju mund edhe të jeni të pavetëdijshëm për t’u kontrolluar për qëllime sigurie. Ju jeni përshëndetur pas mbërritjes, dhe shoferi ynë ju shoqëron me makinë në aeroplan ose në terminalin e biznesit, ku ju ofrohen qëndrimi dhe shërbimet më të rehatshme. Si rregull i përgjithshëm, Aviav TM (Cofrance SARL) rekomandon që udhëtarët të arrijnë 15 minuta përpara fluturimit.

Transferet

Jo të gjitha rrugët ajrore në botë mbulohen me fluturime të drejtpërdrejta direkte. Disa aeroporte janë shumë të vogla ose shumë të izoluara për t’u përdorur nga avionët. Kjo është arsyeja pse transportuesit ajror shpesh veprojnë në fluturime në qytete më të mëdha që ofrojnë klientëve të tyre lidhje fluturime. Kjo është veçanërisht e vërtetë në rastin e destinacioneve jopopullore. Transferimi në një fluturim tjetër shpesh shoqërohet me tranzitin në të gjithë qytetin duke zgjatur kohën e udhëtimit. Ndonjëherë kontrolli i sigurisë dhe doganave kërkohet edhe një herë, ndërsa vonesat ndërmjet fluturimeve mund të arrijnë disa orë.

  • Si e kursen kohën tuaj fluturimi në një klasë biznesi?

Fluturimet private dalin jashtë si plotësisht të personalizuar. Ju zgjidhni modelin e biznesit jet, kohën e nisjes dhe itinerarin. Disa avionë që janë më të vegjël se avionët mund të ulen në aeroporte të vogla ose madje edhe aerodromë afër destinacionit.

Rruga drejt aeroportit

Shumica e qyteteve të mëdha kanë aeroportet e tyre dhe autoritetet komunale bëjnë çdo përpjekje për të lehtësuar aksesin në terminalin ajror. Megjithatë, transferimi nga pika e nisjes në aeroport është ndonjëherë një pjesë e madhe e udhëtimit.

Disa aeroporte janë të vendosura shumë larg nga qyteti dhe shumica e kompanive ajrore nuk ofrojnë një zgjedhje të aeroporteve të nisjes (kur ka disa aeroporte në qytet). Zvarritja e rrugëve gjithashtu mund të luajë rolin e saj të rëndësishëm, ndërsa bllokimet e trafikut shpesh janë të vështira për t’u parashikuar me humbje të kohës.

  • Si e kursen kohën tuaj fluturimi me një aeroplan privat?

Aeroportet e biznesit ndonjëherë janë më afër qendrës së qytetit. Ky është rasti i Nju York-ut me aeroportet Teterboro dhe JFK që ndodhen vetëm 19 dhe 2 kilometra larg Manhatanit, respektivisht. Shumë aeroporte Alpine, duke përfshirë Chambéry, Sion, Samedan St. Moritz ose Valle d’Aosta, janë gjithashtu të arritshme vetëm me avionë privatë. Shumë udhëtarë preferojnë të ulen në shpatet e jo makinës në rrugët malore gjatë sezonit të skive.

Edhe nëse aeroporti i biznesit ndodhet larg qytetit, mundësia e shmangies së hyrjeve / daljeve nga terminalet e mëdha ajrore mundëson kalimin e trafikut ajror, i cili mund të jetë intensiv në varësi të sezonit.

Cilado qoftë itinerari juaj apo kufizimet e udhëtimit, stafi i Aviav TM (Cofrance SARL) do të rekomandojë një aeroport optimale për fluturimin tuaj dhe do të përshkruajë në detaje kushtet dhe afatet e marrjes me qira të një avioni personal të biznesit.

Për më shumë informacion në lidhje me aviacionin e biznesit dhe normat personale të ndjehen të lirë të na kontaktoni në internet ose me telefon.

 

Kurseni kohën tuaj duke udhëtuar me Aviav TM (Cofrance SARL)!

AVIA APP