Немојте да пропуштите ниту една минута на аеродромот

Воздухопловите често се поврзуваат со загубите во времето. Патниците треба да пристигнат на аеродромот неколку часа пред нивниот лет, да застанат во редот за регистрација и проверка на багаж, да поминат низ обичаи и, конечно, да чекаат за изверстување  во бордот на авионот .

Сепак, бизнис воздухопловството им обезбедува на своите клиенти сосема различни услови.

И покрај општата перцепција на приватни авиони како ништо друго освен удобност и луксуз, нашите клиенти претпочитаат бизнис воздухопловство за да заштедат време и да патуваат ефикасно.

Постојат неколку фактори кои придонесуваат за губење на време на аеродромите и голем број оптимални решенија што ги нуди деловното воздухопловство за да се избегнат одложувањата.

Линии за чекање

Авиокомпаниите и аеродромите генерално препорачуваат патниците да пристигнат два часа пред нивниот лет, додека всушност патниците поминуваат многу повеќе време на чекање на аеродромот (особено во случај на летови на долги релации или кога е потребно да се провери багажот).

Предвидувањето колку долго ќе мора да поминете во линија за чекање за безбедносната служба на аеродромот не е лесна задача. Во некои случаи нема чекање, а понекогаш патниците може да изгубат и до еден час. Откако безбедносната проверка е завршена, се уште треба да застанете во линија за чекање за царинската контрола и да чекате за објавување на бројот на вашиот лет и порта на терминалот.

  •  Како деловното воздухопловство го заштедува вашето време?

Кога патувате со приватен авион, можеби ќе бидете свесни за тоа да бидете проверени за безбедносни причини. Ве поздравуваме при пристигнувањето, а нашиот возач ви придружува со автомобил до аеродромот или деловниот терминал, каде што ви гарантираме најудобен престој и услуги. Како општо правило, Aviav TM (Cofrance SARL) препорачува патниците да пристигнат 15 минути пред летот.

Tрансфери

Не сите воздушни патишта се покриени со директни редовни летови. Некои аеродроми се премногу мали или премногу изолирани за да ги користат авионите. Ова е причината зошто авиопревозниците често оперираат со летови до поголемите градови кои нудат летови за поврзување на купувачи. Ова е особено точно во случај на непопуларни дестинации. Трансферот во друг лет често се поврзува со транзит низ целиот град, со што се продолжува времето на патување. Понекогаш се потребни дополнителни безбедносни и царински проверки, додека заостанувањата меѓу летовите може да достигнат неколку часа.

  • Како деловното воздухопловство го заштедува вашето време?

Приватни летови се издвојуваат како целосно прилагодени. Вие го изберете моделот на бизнис авион, времето на заминување и маршрутата. Некои авиони кои се помали од авионите можат да слетаат на мали аеродроми, па дури и аеродроми во близина на дестинација.

Патот до аеродромот

Сега големите градови имаат свои аеродроми, а општинските власти ги прават сите напори за олеснување на пристапот до воздухопловниот терминал. Сепак, преносот од појдовната точка до аеродромот понекогаш е голем дел од патувањето.

Некои аеродроми се наоѓаат многу далеку од градот, а повеќето авионски компании не нудат избор на аеродроми за заминување (кога има неколку аеродроми во градот). Застојот на патот, исто така, може да игра важна улога, додека сообраќајниот метеж често е тешко да се предвиди со последователни загуби во времето.

  • Како деловното воздухопловство го заштедува вашето време?

Бизнис аеродромите понекогаш се поблиску до центарот на градот. Ова е случај со Њујорк со аеродроми Тетерборо и ЏФК кои се наоѓаат само на 19 и 2 километри од Менхетен, соодветно. Многу алпски аеродроми, вклучувајќи Шамбери, Сион, Самедан. Мориц или Вале d’Aosta, исто така, се достапни само со приватни авиони. Многу патници преферираат да слетуваат на падини, наместо да возат на планински патишта за време на скијачката сезона.

Дури и ако деловниот аеродром е далеку од градот, можноста за избегнување на пристигнувања на / оддалечувања од големи воздушни терминали овозможува заобиколување на воздушниот сообраќај, што може да биде интензивно во зависност од сезоната.

Без разлика на вашите патувања или ограничувања на патувањето, персоналот на Aviav TM (Cofrance SARL) ќе ви препорача оптимален аеродром за вашиот лет и ќе ги опишете условите за закуп на личен бизнис авион.

За повеќе информации за деловното воздухопловство и лични стапки слободно контактирајте со нас на интернет или по телефон.

AVIA APP